Årets kunstner

First Lego League

Magic: The Gathering

I december startede musik- drama og rollespilsteamet en ny månedlig Magic: The Gathering-turnering. Dette vil være en løbende aktivitet hver måned, hvor børnene konkurrerer i spillet mod hinanden.

Magic-værkstedet afholdes hver torsdag og fredag, her lærer børnene en hel del matematik, engelsk og strategisk tænkning, igennem spillet. Derudover er spillet ikke opsat til en bestemt alder eller et bestemt køn, alle kan være med, og alle kan vinde kampe.

Børnene kan deltage på tværs af årgange og køn, har fået en bedre forståelse for engelsk der ses på kortene, samt simpel matematik som addition og subtraktion. Derudover har børnene bygget deres eget deck (60 kort som de spiller med), efter deres egen opfattelse for strategi og viderebygget på dette i takt med at deres forståelse for synergi imellem kortene er blevet større.

Grunden til vi afholder denne valgfrie turnering er, for at styrke børnenes gå-på-mod, og forståelsen for konkurrencemiljøet. Pokalen der vindes er en 'vandrepokal', hvor ens navn bliver skrevet på for den gældende måned man vandt. Pokalen skifter hænder når en ny vinder kåres, i slutningen af en måned.

I december vandt Oscar fra 3.C.

Årets kunstner

Hvert år fejrer Utterslev Skole "Årets kunstner", dette  er en årlig tilbagevendende tradition på Utterslev Skole.

I år var det 4. og 5. årgang der havde fornøjelsen af at have et rigtigt spændende besøg af børnebogsforfatteren Mette Finderup. Lærere og elever hørte om hendes sidste nye bøger, samt hendes klassiker Sværdets Mester.

Mette Finderup har skrevet rigtig mangegode  bøger til både børn og unge, så hvis du er blevet nysgerrig, så kom og lån en bog af Mette  Finderup - bøgerne kan lånes på skolens PLC eller dit nærmest bibliotek.

4 pokaler til årets First Lego League i København

First Lego League inspirerer eleverne til at blive fremtidens ingeniører, forskere og problemløsere.Der er  mangfoldige opgaver der skal løses inden selve konkurrencedagen.

Eleverne skal blive dygtige til at programmere og køre med Legorobotter, forklare teknologien bag, udfolde en problemstilling for derefter at kunne markedsføre projektet. Ja og så gør det heller ikke noget, hvis eleverne også kan udfolde sig kunstnerisk med en sang, en dans eller anden optræden.

Det var hele 6. årgang, der var med til First Lego League, der i år blev afholdt på Utterslev Skole.  Fire af holdene vandt en pokal, som Børne- og Ungdomsborgmester Jesper Christensen overrakte:

Teknologiprisen: både 1. og 2. præmien.

Robotprisen: 2. præmien.

Championprisen: 1. præmien.

Uden frivillige hjælpere var dette arrangement aldrig lykkedes.

• 21-01-2019
  • 21-01-2019