Om Folkeskolens afsluttende prøver

Når en elev afslutter 9. klasse i folkeskolen, skal eleven til syv obligatoriske prøver. Formålet med folkeskolens afgangsprøver er at dokumentere, i hvilken grad eleven opfylder de mål og krav, der er fastsat for det enkelte fag. Prøverne skal samtidig sikre, at alle elever får en uvildig afsluttende evaluering efter 9. klasse.

Prøvefagene i 9. klasse

Ved afslutningen af 9. klasse skal eleverne i folkeskolen aflægge syv obligatoriske prøver. De består af fem bundne prøver og to prøver, som Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen finder ved hjælp af elektronisk lodtrækning. De fem bundne prøver:

Prøvefag i 9. klasse

Oversigt over bundne prøvefag, prøvefag til udtræk, frivillige prøvefag i 9. klasse.

Prøver i 9. klasse (FP9)

B: Bundne prøvefag, U: Prøvefag til udtræk, F: Frivillige prøvefag

Bundne prøvefag

Flerfaglig naturfag

To prøver til udtræk

Der udtrækkes én prøve fra den humanistiske fagblok (skriftlig engelsk, skriftlig tysk/fransk, mundtlig tysk/fransk, historie, samfundsfag og kristendomskundskab) og én prøve fra den naturfaglige fagblok (biologi, geografi, mundtlig matematik og idræt).

Prøvefag til udtræk

Tysk/fransk

Samfundsfag

Kristendomskundskab

Biologi

Geografi

Fysik/Kemi

Idræt

Frivillige prøvefag

Eleverne kan desuden vælge at aflægge prøve i et eller flere af de følgende frivillige valgfag:

Frivillige prøvefag

Tysk/fransk

Håndarbejde

Sløjd

Madkundskab

Håndværk og Design

F

Eleverne og faglærerne må tidligst få oplyst, hvilke fag der er blevet udtrukket en uge, inden de skriftlige prøver begynder.

23. april 2018 - Dato for skolernes offentliggørelse af udtræk.

Datoer for de skriftlige prøver maj 2018

Læs mere om prøverne på Undervisningsministeriets webside