Pædagogik

UFOen arbejder med anerkendende pædagogik, hvilket handler om at skabe udvikling gennem en positiv tilgang til børns motiver, udtryksform og mål. Vi sætter fokus på de gode fortællinger og børnenes ressourcer.

Vi mener at involverende og respektfuldt samvær, børn og voksne imellem, er et godt fundament for fritidspædagogik.

UFOens kerneværdier lærer børnene ansvarlighed, respekt for andre mennesker, tillid og nærhed.

UFOen har fokus på:

• Det dannede barn
  • Det kreative barn
  • Det demokratiske barn
  • Værdibaseret pædagogik

UFOens sociale og pædagogiske mål bygger på:

• At styrke børnenes sociale og alsidige kompetencer.
  • At styrke børnenes kreative færdigheder.
  • At styrke børnenes personlige kompetencer.
  • At lære børnene ansvarlighed overfor omgivelserne.
  • At skabe helhed i hverdagen, samarbejde mellem Skole og UFOen.

UFOen har, ligesom Utterslev Skole, en naturfaglig profil:

Vi vækker børnenes nysgerrighed gennem naturfaglige og sundhedsfremmende oplevelser og arbejder med 4 niveauer:

Naturfaglige A-HA oplevelser at lære, erkende & forstå sammenhængen i naturen.
Naturfaglige JU-HU oplevelser fællesskab; at muntre sig & lave sjove stemninger.
Naturfaglige U-HU oplevelser  spændingsfyldte situationer
Sundhedsfremmende WHAUW oplevelser  at præstere, sejre & indse at man har gennemført noget som fik en til udbryde WHAUW