Samsø

Børnenes U-landskalender

Naturfaglig profil

Energi- og CO2 neutral ø

På 9. årgangs studietur har Samsøs erhvervsliv og dyreliv været under luppen.

Alle elever har cyklet 97 Km og årgangen har på 5 dage samlet cyklet 6.200 km. 🚴🏻‍♀️🚴

HKH Kronprinsesse Mary starter fredsdagene op på Utterslev Skole

Da HKH Kronprinsesse Mary er protektor for Dansk Flygtningehjælp, kommer hun på besøg på Utterslev Skole d. 24. oktober i anledningen af lanceringen af Børnenes U-landskalender. Overskuddet fra dette års U-landskalender går til syriske flygtningebørn i Jordan, så de igen kan få så tryg og normal en hverdag som muligt – med plads til skolegang, fritid og leg.

Ud over HKH Kronprinsesse Mary får vi også besøg af udviklingsminister Ulla Tørnæs, generalsekretær for Dansk Flygtningehjælp Christian Friis Bach, Københavns Børne- og Ungdomsborgmester Jesper Christensen og DR Ramasjangvært Isabel Ndiaye.

Arrangementet er kun for elever fra 2. og 3. årgang, for- og næstformand for elevrådet og særligt indbudte gæster.

Fredsdagene er en årlig tilbagevendende tradition på Utterslev Skole.

UFO  og skole

Der er blevet afholdt temauger i forbindelse med Dansk Naturvidenskabsfestival under temaet "Den yderste grænse"

I UFO og indskoling har eleverne arbejdet med truede dyr, på mellemtrinnet arbejdede eleverne med mikroorganismer og i udskolingen blev der arbejdet med en del forskellige problematikker.

Miljørådet og Børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen hejste det grønne flag til åbent hus for forældre og familie.

Flaget er erhvervet fordi eleverne har arbejdet med affald og genbrug.