Grønt flag

Utterslev Skole har det grønne flag i affald, økologisk produktion, friluftsliv og i år er vi i gang med vand. Læs mere om de grønne flag på friluftrådets hjemmeside.

 

Grønt Flag Grøn Skole er et internationalt miljøundervisningsprogram. I alt deltager op mod 12.000 skoler i 28 lande for det meste i Europa, men der er også deltagere i Afrika og Sydamerika. I Danmark deltager over 200 skoler i netværket. 60 skoler får hvert år det grønne flag, som synligt tegn på, at de har gennemført et miljøundervisningsprojekt for hele skolen af høj kvalitet.
“Grønt Flag – Grøn Skole” tilbyder en ramme – et koncept, der gør det lettere for danske skoler, at leve op til kravene om miljøundervisning i den danske folkeskolelov. Når projektet er gennemført og godkendt erhverver skolen det grønne flag som et symbol på miljøundervisning af høj kvalitet. Grønt Flag har seks grundlæggende temaer: vand, energi, affald, økologisk produktion, klimaforandringer og natur.
Børnene på Utterslev skole skal starte med naturflaget. Alle børn vil i deres undervisning og nogle af børnene i UFOen deltage i aktiviteter, der skal føre til det grønne flag. For at få det grønne flag, skal skolen have et miljøråd, her skal være repræsentanter fra elever, lærere, pædagoger, ledere og teknisk personale.
Miljøordensreglerne er en del af konceptet for det grønne flag og skal være elevernes bud på hvordan de ved at ændre deres adfærd kan være med til at beskytte miljøet.

Læs mere om Grønt flag grøn skole her