Linné – Væksthuset

Linné er det nye væksthus på Utterslev Skole opkaldt efter svenskeren Carl von Linné.

Carl Linné var en svensk botaniker, læge og zoolog som lagde grunden til den moderne nomenklatur inden for biologi og den moderne systematik, som grupperer planter og dyr. Han er også fader til den moderne økologi.

I væksthuset arbejder vi med planter og forsøg. Her kan eleverne arbejde i mindre grupper og studere planternes opbygning, strategier for planteformering og de kan se, hvordan insekterne samarbejder med planterne. Eleverne kan også arbejde med hvordan planter vokser og hvordan planteceller ser ud. Det er også her vi dyrker flere eksotiske sorter og det er her eleverne kan lære om forskellen på eksempelvis de et-årige og flerårige planter.

Utterslev Skole giver adgang til det meste relevante undervisningsudstyr som insektfangere, planteudstyr, gødning, mikroskoper, ph-forsøg til jordprøver, vejrstation mm. Ideen med væksthuset er at lærerne i Københavns Kommune her har mulighed for at benytte det levende planterum med eleverne og arbejde med spændende undervisningsforløb.