Til dig som forælder

Vi må hjælpe hinanden - der er behov for en fælles indsats

Lige nu er der en række opgør mellem grupper af kriminelle. Der er meget få unge, som er en del af konflikten.

Det er vigtigt fortsat at holde de unge væk fra konflikten mellem voksengrupper. Vi har brug for

din hjælp. Som forælder har du mulighed for at tale med dit barn om alvoren i denne konflikt. Du kan læse

nogle gode råd om, hvordan vi sammen kan forhindre, at børn og unge bliver en del af konflikterne.

Gode råd

Tal med dit barn/ung om alvoren af den igangværende konflikt.

Du skal interessere dig for hvad dit barn/ung laver om aftenen – og er sammen med.

Det er dit ansvar, at dit barn/ung ikke laver ballade på gaden.

Hvis du som forælder har bekymring for andre børn og unge, skal du videregive din bekymring til de

sociale myndigheder.

Du kan få rådgivning her:

Københavns Kommunes Ungerådgivning: www.ungeraadgivning.kk.dk

Det er en åben og anonym rådgivning, som henvender sig til unge mellem 12-18 år og deres forældre.

Københavns Politis ”Bandehotline” på tlf. 93 50 00 12

Politiet har oprettet en hotline, hvor man kan ringe banderelaterede oplysninger ind. Ved akutte situationer

skal der stadig ringes 112. Ved mindre akutte er det 114. Politiet har også en app, der kan bruges til tips.

Døgnvagten: https://dognvagten.kk.dk/ og tlf. 33 17 33 33.

Det er for alle med akutte, sociale problemer. Altid åbent.

SSP København – et kriminalitetsforebyggende samarbejde mellem Københavns Kommune og Københavns Politi.

www.ssp.kk.dk • www.facebook.com/sspkbh